Naša škola - škola otvorenih vrata

Publikacija i izvod iz godišnjeg Plana rada u školskoj 2014./2015.

1. Raspored za ČOS pogledajte ovde

2. Raspored časova pogledajte ovde

3. Raspored pismenih i kontrolnih zadataka:

V1 razred pogledajte ovde

VI1 razred pogledajte ovde

VII1 razred pogledajte ovde

VII2 razred pogledajte ovde

VIII1 razred pogledajte ovde

4. Kalendar rada pogledajte ovde

5. Dopunska i dodatna nastava pogledajte ovde

6. Prijem roditelja pogledajte ovde

U našoj školi se 07.marta 2014.godine održala promocija knjige Milenka Hercega , pod nazivom "Gde si sada moja zvezdo lepa", koja je svojim sadržajem posvećena ženskim imenima i priči o ženi. Milenko je radio dugi niz godina u našoj školi na mestu nastavnika srpskog jezika, jedno vreme i kao direktor škole da bi kada je stekao uslove otišao u zasluženu penziju. Poetski duh u njemu ne miruje, pa tako očekujemo još mnogo knjiga od našeg pesnika i radujemo se svakoj njegovoj poseti našoj školi.

Ovom događaju su prisustvovali i trenutno zaposleni nastavnici u školi : Ljubica Trbović Drakulić, Dijana Droca, Jasmina Šarenac, Momir Milivojević, Milena Jurišić,Tatjana Banjeglav,Branka Mihajlović, Mira Stanić i direktorica škole Vukosava Volf.

Takođe su za interpretaciju knjige, u smislu dramatizacije i likovnog izraza, bili zaduženi učenici viših razreda škole kao i multimedijalna prezentacija putem video bima.

Gosti su bili bivši članovi kolektiva, a koji sada uživaju u zasluženoj penziji : Lazo Ratković, Savo Rakita, Mileva Sarić, Dušanka Međo, Nedeljko Stikić, Boja Velemir, Bosa Jović, Olgica Petrović, Milenko Herceg, Dobrinka Božović.

Slike sa ovog događaja se mogu pogledati u FOTO GALERIJI.

Prema zvaničnom školskom kalendaru , školska 2013/2014. godina počela je u ponedeljak 2.septembra 2013. godine.Prvo polugodište se završava u ponedeljak 23. decembra. U prvom polugodištu ima 80 nastavnih dana. Drugo polugodište počinje u sredu, 15. januara 2014. godine i završava se :

- u petak, 13. juna 2014. godine, za učenike od prvog do sedmog razreda i ima 100 nastavnih dana;

- u petak 30. maja 2014. godine, za učenike osmog razreda i ima 90 nastavnih dana. 

Nastavni plan i program za učenike od prvog do sedmog razreda ostvaruje se u 36 petodnevnih nastavnih nedelja, odnosno 180 nastavnih dana.

Nastavni plan i program za učenike osmog razreda ostvaruje se u 34 petodnevne nastavne nedelje, odnosno 170 nastavnih dana.

Zimski raspust počinje u utorak 24. decembra 2013. godine, a završava se u utorak 14.januara 2014. godine. 

Prolećni raspust počinje u četvrtak 17. aprila 2014. godine, a završava se u sredu 24.aprila 2014. godine.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u subotu, 14. juna 2014. godine a završava se u nedelju  31. avgusta 2014. godine. 

Za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita, a završava se u nedelju 31. avgusta 2014. godine.

U petak 25.01.2013. u našoj školi je obeležena školska slava Sveti Sava. U fiskulturnoj sali su učenici svih razreda , kao i deca iz zabavišne pripremne grupe , priredila lepu i prigodnu svečanost . Bilo je tu recitacija , pesmica , dramskih igrokaza kao i  folklornih izvedbi narodnih pesama sa sve narodnim nošnjama. Mnogobrojni gosti su prisustvovali lomljenju slavskog kolača a ružu je prihvatilo odeljenje prvog razreda sa svojom učiteljicom Milenom Međo, pa će tako oni ove školske godine biti školski kumovi .

 

ĐACI PRVACI

U okviru Dečije nedelje, koja se obeležava od 7-12 oktobra, u Dečji savez su primljeni učenici prvog razreda naše škole kojih ima 20  . Priredbu u ovu čast su priredili ostali učenici od drugog do četvrtog razreda , a u svečanosti su po običaju učestvovali i đaci prvaci sa svojom učiteljicom Danijelom Cvetić .  Svojim igrokazima i pesmom , učenici starijih razreda su pokazali šta sve može da se nauči u školi . Ponosne na njih su bile i njihove učiteljice Mila, Bilja i Lela. Posle održane priredbe, u sali za fizičko vaspitanje, učenicima su podeljeni slatkiši kao i značke za đake prvake. To je bio i jedan od razloga da se zadovoljno đuska uz muziku koju deca vole...